Ztracená vejce se strouhankou a křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 53 g
- Sodík 407 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 550.7 mg
- Draslík 224.8 mg
- Vláknina 1596.8 mg
- Vitamín A 1596.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 57.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi na másle osmažíme prosátou strouhanku do zlatova. Křen jemně nastrouháme, máslo rozpustíme.
-
2
Do vroucí vody s octem a solí pomalu rozklepneme vejce (nejlépe do sběračky) a vaříme, až se srazí.
-
3
Vejce servírujeme na nahřátých talířích, zasypeme strouhankou, křenem a přelijeme máslem.