Vejce ve smetanové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 ml Zakysaná smetana
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 311 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 555.7 mg
  • Draslík 332.6 mg
  • Vláknina 10.5 mg
  • Vitamín A 10.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu svaříme s octem, kmínem a solí. Poté zašleháme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku, za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne. Do omáčky opatrně rozklepneme vejce jedno po druhém. Podle potřeby omáčku dochutíme cukrem.

Komentáře k receptu