Hovězí maso na červeném víně s oreganem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Hovězí svíčková
  • 80 ml Víno červené
  • 185 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 2 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 84.8 mg
  • Draslík 743.1 mg
  • Vláknina 816.5 mg
  • Vitamín A 816.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo a ostrou hořčici smícháme, směsí potřeme hovězí svíčkovou, smažíme na silném plameni 2 - 3 minuty ze všech stran, přitom dbáme anto, aby se hořčice nepřipálila. Orestované maso vybereme z pánve a odložíme.

  • 2

    Na středním ohni rozpálíme olivový olej, na něm 4 minuty restujeme svazek jemně nakrájené jarní cibulky, hotové vyndáme a odložíme.

  • 3

    Připravíme vinnou směs z rozetřeného česneku a červeného vína, které necháme na pánvi trochu odpařit. Přilijeme hovězí vývar, přidáme rajčatový protlak a sušené oregano; po přivedení k varu stáhneme plamen a vaříme - 3 minuty.

  • 4

    Předem orestované maso a cibulku narovnáme do hliněné mísy na zapékání (nebo skleněné, protože šťáva z masa se neodpaří), polijeme vinnou směsí. Mísu poté překryjeme alobalem, vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme 40 - 45 minut.

  • 5

    Upečené maso nakrájíme na plátky, přidáme jarní cibulku a omáčku.

Komentáře k receptu