Vařená vejce plněná sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 31 g
- Sodík 267 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 520.7 mg
- Draslík 165.1 mg
- Vláknina 1623.1 mg
- Vitamín A 1623.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Sýr nastrouháme, pažitku jemně nasekáme. Salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat.
-
2
V míse utřeme změklé máslo se žloutky, solí a pepřem, přimícháme žervé, strouhaný sýr, ušleháme do pěny, vmícháme pažitku. Cukrářským sáčkem pěnou ozdobně vyplníme bílky, posypeme pažitkou.
-
3
Servírujeme na listech salátu.