Zapečená vejce s vepřovými ledvinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 31 g
- Sodík 296 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 579.4 mg
- Draslík 308.2 mg
- Vláknina 922.1 mg
- Vitamín A 922.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ledvinky dobře očistíme, zbavíme blan, tuku, močovodů a nakrájíme na nudličky. Poté necháme ledvinky alespoň 1 hodinu namočené v mléce. Mléko slijeme a ledvinky propláchneme několikrát ve vodě a necháme okapat. Cibuli nakrájíme najemno, zapékací mísu vymažeme máslem.
-
2
Na oleji zpěníme cibuli, přimícháme ledvinky a za stálého míchání smažíme ze všech stran, až se vysmahne všechna tekutina. Na závěr do ledvinek vmícháme sůl, pepř a ledvinky vložíme do zapékací mísy. Povrch urovnáme a na ledvinky rozklepneme vejce a v předehřáté troubě zapečeme. Na závěr vejce přelijeme rajčatovou šťávou, necháme prohřát a podáváme.