Volská oka s cibulovou omáčkou
Suroviny
- 250 g Cibule
- 50 g Máslo čerstvé
- 150 ml Zakysaná smetana
- 40 ml Olej rostlinný
- 500 ml Mléko plnotučné
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Bobkový list
- 2 špetka Kari koření
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 38 g
- Sodík 211 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 279.8 mg
- Draslík 237.5 mg
- Vláknina 2586.6 mg
- Vitamín A 2586.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nahrubo, pažitku jemně nasekáme.
-
2
V mléce na mírném plameni vaříme cibuli s bobkovým listem, solí a pepřem. Po čtvrt hodině cibuli odstavíme a necháme vychladnout. Poté vyjmeme bobkový list, přidáme kari koření, mletou papriku a směs rozmixujeme dohladka.
-
3
V rendlíku z mouky a másla usmažíme světlou jíšku, rozšleháme ji s cibulovým krémem a na mírném plameni za častého míchání vaříme alespoň 15 minut. Na závěr zašleháme kysanou smetanu a prohřejeme.
-
4
Na pánvi na oleji usmažíme volská oka. Servírujeme na nahřátých talířích přelitá cibulovým krémem a posypaná pažitkou.