Smažená vejce se směsí zeleniny
Suroviny
- 50 g Brokolice
- 60 g Máslo čerstvé
- 60 g Sýr Eidam cihla 30%
- 50 g Fazolové lusky zelené
- 50 ml Mléko polotučné
- 400 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 8 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 27 g
- Sodík 317 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 509.9 mg
- Draslík 222.1 mg
- Vláknina 1358.1 mg
- Vitamín A 1358.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vroucí osolené vodě uvaříme zeleninu, scedíme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
V misce rozšleháme vejce se solí, pepřem a mlékem, uvařenou zeleninu nakrájíme na kousky, sýr nastrouháme, pažitku jemně nasekáme.
-
3
Na rozehřáté máslo vlijeme vejce, přidáme zeleninu a necháme srazit. Poté vmícháme hořčici, strouhaný sýr a podáváme. Sypeme pažitkou.