Smažená vejce s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 11 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 120 g Tuňák v oleji
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 274 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 514.1 mg
  • Draslík 227.2 mg
  • Vláknina 183.1 mg
  • Vitamín A 183.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce rozšleháme vejce se solí, pepřem a mlékem, z konzervovaného tuňáka slijeme nálev a maso nakrájíme na kousky, pažitku jemně nasekáme.

  • 2

    Na rozehřáté máslo vlijeme vejce, přidáme tuňáka a necháme srazit.

  • 3

    Vejce hned podáváme posypaná pažitkou.

Komentáře k receptu