Smažená vejce s uzeninou a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Klobása Dunajská
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Paprika zelená
  • 1 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 324.7 mg
  • Draslík 368.5 mg
  • Vláknina 4108.1 mg
  • Vitamín A 4108.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce rozšleháme vejce se solí, pepřem a mlékem, cibuli nakrájíme nadrobno, klobásu nakrájíme na tenčí plátky, očištěné papriky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, rajčata na kostky, sýr nastrouháme.

  • 2

    Na másle zpěníme cibuli, přidáme plátky klobásy a necháme zrůžovět. Poté vmícháme papriky s rajčaty a dusíme. Až se tekutina vydusí, vlijeme vejce a necháme srazit.

  • 3

    Směs hned podáváme posypanou sýrem.

Komentáře k receptu