Patizon v rajské omáčce
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 ks Patison
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- 4 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Kečup jemný
- 2 polévková lžíce Kečup ostrý
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 67 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 3 g
- Sodík 271 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 103.1 mg
- Vláknina 1978.3 mg
- Vitamín A 1978.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Patizon oloupeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Zakapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.
-
2
Oloupanou, jemně nasekanou cibuli orestujeme v kastrole na oleji, přidáme patizon a opékáme 2 minuty. Potom pod pokličkou dusíme doměkka. Směs osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a majoránkou. Vmícháme kečup a nakonec přidáme rozetřený česnek. Povaříme 2 minuty.
-
3
Můžeme podávat se smaženými hranolky nebo s vařenými těstovinami.