Hlíva ústřičná s hořčicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 98 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 4 g
- Sodík 104 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 74 mg
- Vláknina 1802.8 mg
- Vitamín A 1802.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlívu ústřičnou očistíme, odřízneme konce nožiček, houby omyjeme a osušíme.
-
2
Na oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Hlavičky hlívy mírně osolíme, opepříme a rozložíme na cibuli. Zvolna dusíme do vysmahnutí tekutiny a pokud houby nezměknou, podlijeme vodou a dodusíme.
-
3
Měkké houby obrátíme, potřeme hořčicí, zaprášíme hladkou moukou a opečeme dozlatova.
-
4
Vhodnou přílohou jsou vařené nebo opečené brambory.