Houbový hrnec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Hříbky čerstvé
  • 300 g Houby kozák osikový
  • 500 g Cibule
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 5 ks Brambory
  • 1 špetka Kari koření
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1389 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 1763.9 mg
  • Vláknina 16513.8 mg
  • Vitamín A 16513.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.6 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme očištěné, na kousky nakrájené houby a okořeníme špetkou kari. Osolíme, přisypeme sladkou i pálivou papriku, okmínujeme a necháme zpěnit.

  • 2

    Potom přilijeme vývar, přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory a vše dusíme doměkka.

  • 3

    Nakonec do pokrmu vmícháme nasekaný česnek, promícháme a krátce povaříme.

Komentáře k receptu