Houbový hrnec
Suroviny
- 700 g Hříbky čerstvé
- 300 g Houby kozák osikový
- 500 g Cibule
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 5 ks Brambory
- 1 špetka Kari koření
- 4 stroužek Česnek
- 1 l Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1389 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 1763.9 mg
- Vláknina 16513.8 mg
- Vitamín A 16513.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.6 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci na oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme očištěné, na kousky nakrájené houby a okořeníme špetkou kari. Osolíme, přisypeme sladkou i pálivou papriku, okmínujeme a necháme zpěnit.
-
2
Potom přilijeme vývar, přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory a vše dusíme doměkka.
-
3
Nakonec do pokrmu vmícháme nasekaný česnek, promícháme a krátce povaříme.