Pečené kuře s anglickou slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 ks Cibule červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1.5 kg Kuřecí čtvrtky
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 655 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 859 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 27 mg
  • Draslík 219.1 mg
  • Vláknina 8906.8 mg
  • Vitamín A 8906.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celé kuře důkladně očistíme, nakrájíme na porce, pod tekoucí vodou umyjeme, osušíme, osolíme, posypeme pepřem, mletou paprikou a zatím necháme stranou. Slaninu pokrájíme na menší kousky, dáme ji do pánve, přidáme 2 lžíce oleje a opečeme do zlatova. Cibuli spolu s česnekem oloupeme, rozkrájíme na kostky, přidáme ke slanině, připravené nakrájené kuřecí porce naskládáme do pánve na slaninu a zprudka maso opečeme.

  • 2

    Maso spolu s cibulí, česnekem a slaninou přeložíme do pekáče, kam přidáme i oškrabanou, na kolečka krájenou petržel, na malé kousky pokrájený celer, na plátky řezanou anglickou slaninu. Přisolíme, opepříme, zalijeme vodou, pekáč přiklopíme nebo zabalíme do alobalu, vložíme do předehřáté trouby a za občasného polévání maso pečeme přibližně 60 minut. Před dopečením stáhneme alobal, na každou porci položíme plátek másla a pekáč vrátíme do trouby na 10 minut, aby se kůže vypekla do křupava a získala zlatovou barvu.

  • 3

    Upečené a měkké maso vytáhneme z trouby, necháme ještě 10 minut dojít pod alobalem, potom ho vyjmeme z pekáče a hotový pokrm rozporcujeme na talíře. Podáváme spolu s pečenou slaninou a zeleninou.

Komentáře k receptu