Pikantní štika
Suroviny
- 800 g Štika obecná
- 4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
- 50 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Feferony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Šalvěj sušená
- 1 špetka Rozmarýn sušený
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 16 g
- Sodík 657 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 283.1 mg
- Vláknina 6470.3 mg
- Vitamín A 6470.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté porce štiky nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Na pánvi na rozpáleném oleji maso osmažíme po všech stranách dozlatova a vyjmeme.
-
2
Ve výpeku v pánvi osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli, rozetřený česnek, očištěnou, nasekanou feferonku, omytá, nadrobno nakrájená rajčata a očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku. Přidáme kečup a podle chuti okořeníme šalvějí a rozmarýnem.
-
3
Směsí zalijeme rybí kousky a necháme několik hodin odležet.
-
4
Podáváme s čerstvým chlebem.