Paštika z králíka a vepřového

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 275 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 120 g Slanina vepřová
  • 5 g Sůl
  • 1.71 g Tuk
  • 30 g Petržel - nať
  • 500 g Vepřový bok
  • 1200 g Králík
  • 1 kávová lžička Koření klobásové
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 585 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 569 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 196.7 mg
  • Draslík 533.8 mg
  • Vláknina 664 mg
  • Vitamín A 664 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka očistíme, omyjeme, upečeme do měkka a vykostíme. Na masovém strojku maso rozemeleme spolu s cibulí a uvařeným vepřovým masem. Přimícháme polovinu slaniny pokrájené na malé kostičky a jemně posekanou petrželku. Vmícháme vejce, klobásové koření, sůl, vše dobře

  • 2

    promísíme.

  • 3

    Paštikovou formu vymažeme tukem, vyložíme plátky slaniny a naplníme mletou směsí. Vložíme do nádoby s vodou (voda nesmí přetékat do formy), zaklopíme pekáčem a vaříme 1,5 hodiny.

  • 4

    Necháme vychladnout do druhého dne. Před podáváním krájíme na plátky.

Komentáře k receptu