Paštika z králíka a vepřového
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 585 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 43 g
- Sodík 569 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 196.7 mg
- Draslík 533.8 mg
- Vláknina 664 mg
- Vitamín A 664 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka očistíme, omyjeme, upečeme do měkka a vykostíme. Na masovém strojku maso rozemeleme spolu s cibulí a uvařeným vepřovým masem. Přimícháme polovinu slaniny pokrájené na malé kostičky a jemně posekanou petrželku. Vmícháme vejce, klobásové koření, sůl, vše dobře
-
2
promísíme.
-
3
Paštikovou formu vymažeme tukem, vyložíme plátky slaniny a naplníme mletou směsí. Vložíme do nádoby s vodou (voda nesmí přetékat do formy), zaklopíme pekáčem a vaříme 1,5 hodiny.
-
4
Necháme vychladnout do druhého dne. Před podáváním krájíme na plátky.