Hanácký větrník z vepřového bůčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 648 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 64 g
- Sodík 1211 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 93.7 mg
- Draslík 228.3 mg
- Vláknina 876.3 mg
- Vitamín A 876.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a kůže a nakrájíme jej na plátky po 100g.
-
2
Zbývající odřezky semeleme na masovém strojku, přidáme vejce, pepř, jemně drcenou majoránku, osolíme a vymícháme na jemnou fáš.
-
3
Plátky masa naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí a připravenou fáší, okmínujeme, položíme díl oloupaného párku, zavineme a převážeme režnou nití nebo upevníme párátkem.
-
4
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme v tuku. Přidáme závitky a zapečeme je v troubě. Potom je podlijeme vodou a za občasného přelévání upečeme doměkka.
-
5
Měkké závitky vyjmeme do čisté nádoby a zbavíme je párátek nebo nití. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme.
-
6
Nakonec šťávu přecedíme na závitky a ještě vše podusíme.