Hanácký větrník z vepřového bůčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 1000 g Vepřový bok
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 0.5 g Majoránka
  • 30 g Sůl
  • 1 g Kmín celý
  • 40 g Vejce slepičí
  • 200 g Párky jemné
  • 30 g Česnek
  • 50 g Tuk
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 648 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 1211 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 93.7 mg
  • Draslík 228.3 mg
  • Vláknina 876.3 mg
  • Vitamín A 876.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a kůže a nakrájíme jej na plátky po 100g.

  • 2

    Zbývající odřezky semeleme na masovém strojku, přidáme vejce, pepř, jemně drcenou majoránku, osolíme a vymícháme na jemnou fáš.

  • 3

    Plátky masa naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí a připravenou fáší, okmínujeme, položíme díl oloupaného párku, zavineme a převážeme režnou nití nebo upevníme párátkem.

  • 4

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme v tuku. Přidáme závitky a zapečeme je v troubě. Potom je podlijeme vodou a za občasného přelévání upečeme doměkka.

  • 5

    Měkké závitky vyjmeme do čisté nádoby a zbavíme je párátek nebo nití. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme.

  • 6

    Nakonec šťávu přecedíme na závitky a ještě vše podusíme.

Komentáře k receptu