Zahuštěná zelená polévka s masovými kuličkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 300 g Vepřové maso mleté
  • 200 g Fazole
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 0.4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Kečup ostrý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 505 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 359 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 126.7 mg
  • Draslík 559.5 mg
  • Vláknina 5357.3 mg
  • Vitamín A 5357.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na malé kousky a v hrnci s rozehřátým máslem opečeme, přidáme oloupané a na malé kostky nakrájené brambory, nasekanou petrželovou nať, nasekaný kopr, vysypeme nakrájené zelené fazolky, zalijeme vodou a pod poklici povaříme 15 minut. Potom ještě horkou polévku mixérem rozmixujeme, podle vlastní chutě osolíme, opepříme, vylijeme smetanu, přivedeme k varu a hned polévku odstavíme.

  • 2

    Uvařenou polévku porcujeme na hluboké talíře, do každé porce položíme masové kuličky a podáváme.

  • 3

    Masové kuličky: Mleté maso dáme do misky, osolíme, opepříme, rukou dobře promícháme, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, kečup, rozklepneme celé vejce, vysypeme strouhanku, všechny suroviny ještě důkladně promícháme. Z připraveného těsta rukama tvarujeme malé kuličky a na pánvi s olejem opečeme.

Komentáře k receptu