Zahuštěná zelená polévka s masovými kuličkami
Suroviny
- 500 g Brambory
- 20 g Máslo čerstvé
- 250 g Smetana 33% (šlehačka)
- 300 g Vepřové maso mleté
- 200 g Fazole
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 0.4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Kečup ostrý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 30 g
- Sodík 359 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 126.7 mg
- Draslík 559.5 mg
- Vláknina 5357.3 mg
- Vitamín A 5357.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na malé kousky a v hrnci s rozehřátým máslem opečeme, přidáme oloupané a na malé kostky nakrájené brambory, nasekanou petrželovou nať, nasekaný kopr, vysypeme nakrájené zelené fazolky, zalijeme vodou a pod poklici povaříme 15 minut. Potom ještě horkou polévku mixérem rozmixujeme, podle vlastní chutě osolíme, opepříme, vylijeme smetanu, přivedeme k varu a hned polévku odstavíme.
-
2
Uvařenou polévku porcujeme na hluboké talíře, do každé porce položíme masové kuličky a podáváme.
-
3
Masové kuličky: Mleté maso dáme do misky, osolíme, opepříme, rukou dobře promícháme, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, kečup, rozklepneme celé vejce, vysypeme strouhanku, všechny suroviny ještě důkladně promícháme. Z připraveného těsta rukama tvarujeme malé kuličky a na pánvi s olejem opečeme.