Květákový salát po indicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 ks Květák
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Šalotka
  • 1 hrst Sezam - semena
  • 1 hrst Máta
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 3 polévková lžíce Mléko kokosové
  • 1 polévková lžíce Arašídová pomazánka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 301 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 103 g
  • Sodík 322 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 14.7 mg
  • Draslík 1154.6 mg
  • Vláknina 17776 mg
  • Vitamín A 17776 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 142.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistěný, opláchnutý a na růžičky rozebraný květák vaříme v osolené vodě 8 až 10 minut.

  • 2

    Očistíme fazolky a 5 minut je vaříme v osolené vodě.

  • 3

    Mrkev omyjeme, oškrábeme, nakrájíme podélně na tenké plátky a potom ještě na jemné nudličky, krátce povaříme.

  • 4

    Zálivku připravíme tak, že nejprve oloupeme šalotku a česnek, obojí jemně nasekáme a smícháme s arašídovou pastou, kokosovým mlékem a zakysanou smetanou. Při míchání postupně přidáváme kari, pepř, sůl, citronovou šťávu a olej.

  • 5

    Uvařenou, vychladlou zeleninu se zálivkou promícháme a necháme odležet. Nakonec salát posypeme sezamovými semeny a ozdobíme lístky máty.

Komentáře k receptu