Zelný salát s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 115 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 90 g
- Sodík 122 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 297 mg
- Vláknina 11878.8 mg
- Vitamín A 11878.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí nakrouháme, případně nasekáme ostrým nožem na tenké pásky, položíme do misky, pokapeme olejem a dobře rukou pomačkáme, aby změklo. Přidáme oloupanou, na tenké proužky nakrájenou cibuli, oloupaný a na tenké kolečka pokrájený česnek, očištěnou, na jemném struhadle nastrouhanou mrkev, všechny suroviny pokapeme vymačkanou šťávou z 1 ks citrónu, posypeme cukrem a zase rukou vše pomačkáme. Podle vlastní chuti osolíme, opepříme a zamícháme.
-
2
Připravený salát vložíme do lednice nejméně na 30 minut, aby se spojily chuti, potom podáváme.