Zelný salát s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 115 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 90 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 297 mg
  • Vláknina 11878.8 mg
  • Vitamín A 11878.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí nakrouháme, případně nasekáme ostrým nožem na tenké pásky, položíme do misky, pokapeme olejem a dobře rukou pomačkáme, aby změklo. Přidáme oloupanou, na tenké proužky nakrájenou cibuli, oloupaný a na tenké kolečka pokrájený česnek, očištěnou, na jemném struhadle nastrouhanou mrkev, všechny suroviny pokapeme vymačkanou šťávou z 1 ks citrónu, posypeme cukrem a zase rukou vše pomačkáme. Podle vlastní chuti osolíme, opepříme a zamícháme.

  • 2

    Připravený salát vložíme do lednice nejméně na 30 minut, aby se spojily chuti, potom podáváme.

Komentáře k receptu