Indonéské kuřecí saté

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 240 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 185 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 853.9 mg
  • Vláknina 131 mg
  • Vitamín A 131 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme sójovou omáčku s očištěnou, jemně nakrájenou šalotkou, rozmačkaným česnekem, chilli kořením a citronovou šťávou.

  • 2

    Omytá kuřecí prsa mírně naklepeme a nakrájíme na kostky. Vložíme do mísy s připravenou směsí, dobře promícháme, přikryjeme a necháme 1 hodinu marinovat.

  • 3

    Kostky masa napichujeme na jehly a opékáme na rozehřátém grilu asi 8 minut za občasného otáčení. Během grilování maso potíráme zbylou marinádou.

  • 4

    Saté podáváme horké. Vhodnou přílohou je vařená rýže nebo čerstvé pečivo.

Komentáře k receptu