Indonéské kuřecí saté
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 4 g
- Sodík 185 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 853.9 mg
- Vláknina 131 mg
- Vitamín A 131 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme sójovou omáčku s očištěnou, jemně nakrájenou šalotkou, rozmačkaným česnekem, chilli kořením a citronovou šťávou.
-
2
Omytá kuřecí prsa mírně naklepeme a nakrájíme na kostky. Vložíme do mísy s připravenou směsí, dobře promícháme, přikryjeme a necháme 1 hodinu marinovat.
-
3
Kostky masa napichujeme na jehly a opékáme na rozehřátém grilu asi 8 minut za občasného otáčení. Během grilování maso potíráme zbylou marinádou.
-
4
Saté podáváme horké. Vhodnou přílohou je vařená rýže nebo čerstvé pečivo.