Králík pečený s kořeněnou směsí
Suroviny
- 1200 g Králičí maso
- 100 g Slanina vepřová
- 20 g Sádlo škvařené
- 500 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Jalovec
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 745 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 36 g
- Sodík 921 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 192.9 mg
- Draslík 1136.2 mg
- Vláknina 2653.8 mg
- Vitamín A 2653.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté králičí maso prošpikujeme částí nakrájené slaniny, osolíme a opepříme.
-
2
Do pekáče s kouskem sádla vsypeme zbylou nakrájenou slaninu, celou cibuli, pepř a jalovec. Na základ položíme králičí maso, podlijeme vývarem a pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení maso poléváme vypečenou šťávou.
-
3
Chvíli před koncem pečení králíka potřeme směsí utřeného česneku, hořčice a majoránky.