Krevety restované na víně a česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 9 g
- Sodík 249 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 262.5 mg
- Draslík 60.7 mg
- Vláknina 512 mg
- Vitamín A 512 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi rozpálíme olej, přidáme prolisovaný česnek a po cca 2 minuty osmahneme. Poté vmícháme nadrobno pokrájenou petrželku, bobkový list, nasekanou chilli papričku a vyloupané krevety, na mírném ohni restujeme 2 minuty.
-
2
Přilijeme víno, přibližně 3 minuty povaříme, dokud se víno nezredukuje na polovinu. Ochutíme solí, pepřem a ihned podáváme.