Grilovaná kachna v medové marinádě s madeirou
Suroviny
- 80 ml Kečup
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 kávová lžička Víno madeira
- 1 ks Cibule
- 1.5 kg Kachna mražená
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1582 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 149 g
- Sodík 383 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 56.2 mg
- Vláknina 1385.6 mg
- Vitamín A 1385.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mraženou kachnu necháme přes noc pomalu rozmrazit. Poté ji omyjeme, osušíme a rozdělíme na 4 porce.
-
2
Grilovací omáčku připravíme smícháním jemně nakrájené cibule, kterou na másle usmažíme dozlatova, odstavíme a přimícháme kečup, mletou papriku, sůl, citronovou šťávu, med, pepř, kari koření, madeiru a worcester. Směs dobře promícháme a na mírném plameni vaříme 20 minut a necháme zchladnout.
-
3
Porce kachny ze všech stran potřeme olejem a grilujeme, z každé strany 3 minuty.
-
4
Alobal na grilování rozdělíme na velké čtverce a potřeme grilovací omáčkou. Do každého čtverce dáme porci kachny kůží nahoru, zvedneme okraje alobalu, aby omáčka nevytekla, a rovnoměrně ji přelijeme přes porce kachny. Alobal dobře sbalíme a grilujeme nejméně 60 minut, neotáčíme.
-
5
Kachnu podáváme v alobalu, který jen rozstřihneme.