Grilovaná kachna v medové marinádě s madeirou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 106 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 ml Kečup
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 kávová lžička Víno madeira
  • 1 ks Cibule
  • 1.5 kg Kachna mražená
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1582 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 149 g
  • Sodík 383 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 56.2 mg
  • Vláknina 1385.6 mg
  • Vitamín A 1385.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mraženou kachnu necháme přes noc pomalu rozmrazit. Poté ji omyjeme, osušíme a rozdělíme na 4 porce.

  • 2

    Grilovací omáčku připravíme smícháním jemně nakrájené cibule, kterou na másle usmažíme dozlatova, odstavíme a přimícháme kečup, mletou papriku, sůl, citronovou šťávu, med, pepř, kari koření, madeiru a worcester. Směs dobře promícháme a na mírném plameni vaříme 20 minut a necháme zchladnout.

  • 3

    Porce kachny ze všech stran potřeme olejem a grilujeme, z každé strany 3 minuty.

  • 4

    Alobal na grilování rozdělíme na velké čtverce a potřeme grilovací omáčkou. Do každého čtverce dáme porci kachny kůží nahoru, zvedneme okraje alobalu, aby omáčka nevytekla, a rovnoměrně ji přelijeme přes porce kachny. Alobal dobře sbalíme a grilujeme nejméně 60 minut, neotáčíme.

  • 5

    Kachnu podáváme v alobalu, který jen rozstřihneme.

Komentáře k receptu