Vepřová žebírka v bylinkové marinádě
Suroviny
- 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Majoránka
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.5 kávová lžička Oregano sušené
- 0.5 kávová lžička Bazalka sušená
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Skořice mletá
- 2 stroužek Česnek
- 1.8 kg Vepřová žebra
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 6 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1371 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 111 g
- Sodík 683 mg
- Bílkoviny 73 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 364.5 mg
- Draslík 1128.5 mg
- Vláknina 2263.9 mg
- Vitamín A 2263.9 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná, omytá a osušená žebírka rozdělíme na čtyři porce a naložíme přes noc do marinády.
-
2
Marinádu připravíme smícháním oleje, medu, kečupu, sójové omáčky, soli, majoránky, oregana, tymiánu, bazalky, pepře, skořice, chilli koření, piva, octa, prolisovaného česneku a jemně nakrájené cibule.
-
3
Žebírka v marinádě překryjeme fólií a necháme marinovat v chladničce. Během marinování porce v marinádě obracíme.
-
4
Žebírka grilujeme po každé straně asi 45 minut a v průběhu grilování maso potíráme zbylou marinádou.