Grilované nové brambory s tymiánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Tymián sušený
  • 20 ks Brambory
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 137 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 1657.5 mg
  • Vláknina 20098.8 mg
  • Vitamín A 20098.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nové brambory zhruba stejné velikosti očistíme pod tekoucí vodou kartáčkem. V rozpuštěném másle rozmícháme prolisovaný česnek, sůl a tymián.

  • 2

    Brambory napícháme těsně vedle sebe po pěti na jehlu a položíme na rošt nad rozžhavené uhlí a obracíme. Ochuceným máslem během grilování brambory potíráme.

Komentáře k receptu