Grilovaná jehněčí kýta na kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Jehněčí kýta
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Kari koření
  • 2 polévková lžíce Kmín drcený
  • 2 polévková lžíce Mořské řasy sušené
  • 1 polévková lžíce Koření pěti vůní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 693 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 774 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 198 mg
  • Draslík 1110.6 mg
  • Vláknina 2635 mg
  • Vitamín A 2635 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou, vykostěnou, omytou a osušenou jehněčí kýtu po celé ploše potřeme promíchaným kořením. Necháme 1 hodinu stát.

  • 2

    Kýtu grilujeme ze všech stran na rozehřátém grilu asi 30 minut doměkka. Před podáváním necháme 10 minut odpočinout a potom nakrájíme na porce.

Komentáře k receptu