Kořeněné mleté maso s fazolemi
Suroviny
- 800 g Maso mleté - mix
- 250 g Fazole červené sterilované
- 500 ml Voda pitná
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.13 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 492 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 39 g
- Sodík 372 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 332.8 mg
- Vláknina 8220.2 mg
- Vitamín A 8220.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rajčata spaříme, oloupeme, vykrájíme semena a nakrájíme na kousky, naložené fazole slijeme.
-
2
V silnostěnném rendlíku na oleji zprudka smažíme mleté maso za občasného míchání asi 8 minut, až maso zhnědne. Poté plamen zmírníme, do masa vmícháme cibuli, česnek, sůl, pepř, kari koření, chilli koření, oregano, mouku a řádně promícháme. Do směsi vlijeme horkou vodu, citronovou šťávu, zamícháme a pod poklicí dusíme 1,5 hodiny. Směs občas promícháme. Poté vmícháme rajčata, po 20 minutách dušení vmícháme fazole a dusíme ještě 10 minut. Hned podáváme.