Medová vepřová žebírka Balsamico

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 ml Olej olivový
  • 125 ml Koření grilovací
  • 100 ml Ocet ze šampaňského - Balsamic
  • 5 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Vepřová žebra
  • 5 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1721 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 151 g
  • Sodík 1143 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 303.8 mg
  • Draslík 911.9 mg
  • Vláknina 362.5 mg
  • Vitamín A 362.5 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso osolené, potřené olivovým olejem, kořením a česnekem vložíme na pekáčku s roštem do trouby, předehřáté na 220 stupňů Celsia a necháme zprudka péct asi 15 minut. Po zhnědnutí masa snížíme teplotu trouby na 170 stupňů Celsia a pečeme, dokud maso není hotové. Během pečení poléváme maso směsí výpeku a předem připravené polevy, na kterou jsme použili drcený česnek, ocet balsamico, med a grilovací koření.

Komentáře k receptu