Medová vepřová žebírka Balsamico
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1721 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 151 g
- Sodík 1143 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 303.8 mg
- Draslík 911.9 mg
- Vláknina 362.5 mg
- Vitamín A 362.5 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso osolené, potřené olivovým olejem, kořením a česnekem vložíme na pekáčku s roštem do trouby, předehřáté na 220 stupňů Celsia a necháme zprudka péct asi 15 minut. Po zhnědnutí masa snížíme teplotu trouby na 170 stupňů Celsia a pečeme, dokud maso není hotové. Během pečení poléváme maso směsí výpeku a předem připravené polevy, na kterou jsme použili drcený česnek, ocet balsamico, med a grilovací koření.