Kalamáry marinované v olivovém oleji a oreganu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 7 g
- Sodík 144 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 431.1 mg
- Draslík 570.9 mg
- Vláknina 2591.8 mg
- Vitamín A 2591.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme olej, citronovou šťávu, kůru nastrouhanou z 1 citronu, nakrájenou šalotku, nadrobno nasekané oregano, ochutíme solí a pepřem. Vložíme kalamáry a necháme marinovat min. 60 minut.
-
2
Grilovací pánev rozpálíme, potřeme olejem, přidáme kalamáry s trochou marinády a restujeme 2-3 minuty doměkka.
-
3
Rukolu rozložíme na tác, nasypeme hotové kalamáry a ihned podáváme.