Pepřový tokáň
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 270 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 12 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 83.8 mg
- Draslík 53.4 mg
- Vláknina 645.8 mg
- Vitamín A 645.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na tenké, asi 5cm dlouhé proužky.
-
2
V kastrolu rozpálíme tuk a nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme maso, ze všech stran opečeme, ochutíme solí a pepřem.
-
3
Poté přidáme prolisovaný česnek, zalijeme vínem, snížíme teplotu a zakryté podusíme. Podle potřeby podlijeme vodou.
-
4
Když je mazo zpola hotové, vmícháme protlak a dusíme doměkka. Odvaříme co nejvíc tekutiny, tak aby jídlo mělo hustou hnědou omáčku.