Kukuřice s pórkem v bramborové polévce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 0.02 kávová lžička Olej olivový
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Klasy kukuřice mražené
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.25 l Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1066 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 661 mg
  • Vláknina 9219.3 mg
  • Vitamín A 9219.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřátém oleji doměkka osmažíme na tenké plátky nakrájený pórek a prolisované stroužky česneku. Přilijeme drůbeží vývar, přidáme čerstvý tymián, oloupané a nakrájené brambory, vyloupanou kukuřici. Přidáme-li i klasy, dodají polévce zvláštní chuť. Až začne polévka bublat, zmírníme oheň a vaříme 10-15 minut, až jsou brambory měkké. Je-li polévka řídká, zahustíme ji tím, že rozmačkáme brambory. Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.

Komentáře k receptu