Kukuřice s pórkem v bramborové polévce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 7 g
- Sodík 1066 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 661 mg
- Vláknina 9219.3 mg
- Vitamín A 9219.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozehřátém oleji doměkka osmažíme na tenké plátky nakrájený pórek a prolisované stroužky česneku. Přilijeme drůbeží vývar, přidáme čerstvý tymián, oloupané a nakrájené brambory, vyloupanou kukuřici. Přidáme-li i klasy, dodají polévce zvláštní chuť. Až začne polévka bublat, zmírníme oheň a vaříme 10-15 minut, až jsou brambory měkké. Je-li polévka řídká, zahustíme ji tím, že rozmačkáme brambory. Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.