Lák na okurky nakládačky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 128 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 2 g
- Sodík 2920 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 107.1 mg
- Vláknina 4314.5 mg
- Vitamín A 4314.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme vodu, přilijeme ocet, přidáme cukr, hořčičné semínko, sůl, celé nové koření, bobkový list, přivedeme k varu a povaříme 8 až 10 minut. Hrnec odstavíme, lák necháme vychladnout a použijeme k zalití okurek v zavařovacích sklenicích. Toto množství vystačí na čtyři litrové sklenice.