Pečené placičky z vepřového masa
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 600 g Vepřové maso mleté
- 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.25 kávová lžička Nové koření mleté
- 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
- 0.25 kávová lžička Šalvěj sušená
- 1 ks Cibule
- 6 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Muškátový květ
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 762 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 65 g
- Sodík 401 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 519.8 mg
- Draslík 597.1 mg
- Vláknina 1217.2 mg
- Vitamín A 1217.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce rozmícháme mleté maso, osolíme, vmícháme koření, cukr a po částech vodu. Z masa tvarujeme malé placičky o průměru 4 cm, klademe na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme zhruba 10 minut. V polovině pečení placičky obrátíme.
-
2
Upečené placičky držíme na teple.
-
3
Na másle usmažíme drobně pokrájenou cibuli, vlijeme rozšlehaná vejce, smetanu, jemně sekanou pažitku, sůl a za stálého míchání vejce usmažíme.
-
4
Placičky podáváme s usmaženými vejci.