Pečená hovězí roláda plněná
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
- 60 g Ořechy Kešu
- 40 g Slanina vepřová
- 80 g Sýr Ementál (Primátor)
- 80 g Žampiony čerstvé
- 100 g Strouhanka
- 800 g Hovězí maso zadní
- 250 g Špenát listový čerstvý
- 150 ml Víno bílé
- 60 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Bazalka sušená
- 1 ks Cibule
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 746 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 43 g
- Sodík 606 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 164.8 mg
- Draslík 679.7 mg
- Vláknina 7288.1 mg
- Vitamín A 7288.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.1 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na 4 plátky a rozklepeme. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, špenát opláchneme, necháme okapat, odkrojíme stonky a špenátové listy nahrubo nasekáme, sýr nastrouháme, kešu oříšky nahrubo nasekáme.
-
2
Na másle vyškvaříme slaninu, vmícháme cibuli, česnek, žampiony a asi 3 minuty smažíme. Poté vmícháme špenát, bazalku a strouhanku. Směs rozředíme a na mírném plameni povaříme, až směs zhoustne. Směs necháme vychladnout.
-
3
Plátky masa poskládáme tak, abychom utvořili jeden plát (plátky se musejí alespoň třetinou překrývat), osolíme a opepříme. Plát potřeme náplní, jen kraje plátů necháme volné, aby nám nádivka nevytékala, posypeme sýrem a oříšky. Plát opatrně svineme, obtočíme pečlivě režnou nití a roládu vložíme do pekáče. Maso podlijeme vínem, pekáč přiklopíme a maso pečeme v předehřáté troubě asi 2 hodiny. V průběhu pečení maso přeléváme výpekem, je-li třeba, podlijeme horkou vodou.
-
4
Měkkou roládu zbavíme niti, nakrájíme na plátky a přelité vypečenou šťávou podáváme na servírovací míse.