Roštěnky pečené na víně se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cuketa
  • 800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 120 g Mrkev kořen
  • 500 ml Víno červené
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 712 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 309 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 114 mg
  • Draslík 973.4 mg
  • Vláknina 3932.3 mg
  • Vitamín A 3932.3 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek rozdrtíme, mrkev očistíme a nakrájíme na kousky, cuketu rozkrojíme a nakrájíme na plátky. Silnější plátky roštěné po okraji nařízneme, aby se maso při smažení nekroutilo. Maso osolíme a opepříme.

  • 2

    Na rozpáleném oleji po obou stranách osmažíme maso, přendáme ho do zapékací mísy, zasypeme cibulí, česnekem, zalijeme vínem a pod poklicí pečeme na mírném plameni v předehřáté troubě asi 2 hodiny. Poté přidáme mrkev s cuketou a pečeme ještě asi 1 hodinu. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu