Roštěnky pečené na víně se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 712 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 44 g
- Sodík 309 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 114 mg
- Draslík 973.4 mg
- Vláknina 3932.3 mg
- Vitamín A 3932.3 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek rozdrtíme, mrkev očistíme a nakrájíme na kousky, cuketu rozkrojíme a nakrájíme na plátky. Silnější plátky roštěné po okraji nařízneme, aby se maso při smažení nekroutilo. Maso osolíme a opepříme.
-
2
Na rozpáleném oleji po obou stranách osmažíme maso, přendáme ho do zapékací mísy, zasypeme cibulí, česnekem, zalijeme vínem a pod poklicí pečeme na mírném plameni v předehřáté troubě asi 2 hodiny. Poté přidáme mrkev s cuketou a pečeme ještě asi 1 hodinu. Ihned podáváme.