Smažené mleté hovězí maso s houskami
Suroviny
- 600 g Hovězí maso mleté
- 80 g Protlak rajčatový
- 40 g Máslo čerstvé
- 40 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.125 kávová lžička Tabasco
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 0.5 kávová lžička Koření Mleté maso
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika zelená
- 4 ks Žemle tmavá
- 2 špetka Chilli koření mleté
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 28 g
- Sodík 313 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 600.2 mg
- Vláknina 5904.2 mg
- Vitamín A 5904.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, papriku zbavíme semen a nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme na plátky.
-
2
Na másle s olejem zpěníme cibuli s česnekem a paprikou a za stálého míchání usmažíme dozlatova. Poté vmícháme mleté maso a smažíme, až maso zhnědne. Často maso mícháme, aby se rozdrobilo. Z pánve slijeme většinu tuku, do masa zamícháme rajčatový protlak, chilli koření, sůl, kari koření, cukr, koření na mleté maso a tabasco. Směs na mírném plameni dusíme zhruba 20 minut za občasného míchání.
-
3
Hotové maso klademe lžící na rozpůlené housky a ihned podáváme.