Smažené mleté hovězí maso s houskami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 48 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso mleté
  • 80 g Protlak rajčatový
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.125 kávová lžička Tabasco
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Koření Mleté maso
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 4 ks Žemle tmavá
  • 2 špetka Chilli koření mleté
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 575 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 600.2 mg
  • Vláknina 5904.2 mg
  • Vitamín A 5904.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, papriku zbavíme semen a nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme na plátky.

  • 2

    Na másle s olejem zpěníme cibuli s česnekem a paprikou a za stálého míchání usmažíme dozlatova. Poté vmícháme mleté maso a smažíme, až maso zhnědne. Často maso mícháme, aby se rozdrobilo. Z pánve slijeme většinu tuku, do masa zamícháme rajčatový protlak, chilli koření, sůl, kari koření, cukr, koření na mleté maso a tabasco. Směs na mírném plameni dusíme zhruba 20 minut za občasného míchání.

  • 3

    Hotové maso klademe lžící na rozpůlené housky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu