Jednoduché filety platýze

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Platýz - filety
  • 10 g Kmín celý
  • 20 g Semínka slunečnicová loupaná
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Citrony
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 2 dl Mléko plnotučné
  • 0.5 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 470 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 86 mg
  • Draslík 1177.9 mg
  • Vláknina 11594.2 mg
  • Vitamín A 11594.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.5 mg
  • Vitamín E 11.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 324.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Scedíme je a ještě horké rozšťoucháme, vylijeme teplé mléko, přidáme máslo, podle chuti sůl, pepř, dobře rozmixujeme, odložíme na teplé místo a kaši udržujeme teplou.

  • 2

    Filety platýze nakrájíme na porce, opláchneme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách s kmínem opečeme.

  • 3

    Upečené filety pokládáme na talíře, posypeme slunečnicovými semínky, přidáme na talíř bramborovou kaši, čtvrtku citrónu na pokapání platýze a podáváme.

Komentáře k receptu