Jednoduché filety platýze
Suroviny
- 600 g Platýz - filety
- 10 g Kmín celý
- 20 g Semínka slunečnicová loupaná
- 30 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Citrony
- 1 ks Citrony
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 1 dl Olej slunečnicový
- 2 dl Mléko plnotučné
- 0.5 kg Brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 38 g
- Sodík 470 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 86 mg
- Draslík 1177.9 mg
- Vláknina 11594.2 mg
- Vitamín A 11594.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.5 mg
- Vitamín E 11.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 324.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Scedíme je a ještě horké rozšťoucháme, vylijeme teplé mléko, přidáme máslo, podle chuti sůl, pepř, dobře rozmixujeme, odložíme na teplé místo a kaši udržujeme teplou.
-
2
Filety platýze nakrájíme na porce, opláchneme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách s kmínem opečeme.
-
3
Upečené filety pokládáme na talíře, posypeme slunečnicovými semínky, přidáme na talíř bramborovou kaši, čtvrtku citrónu na pokapání platýze a podáváme.