Makrely smažené s rozmarýnem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1553 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 102 g
- Sodík 136 mg
- Bílkoviny 153 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 533.3 mg
- Draslík 181.6 mg
- Vláknina 7478.2 mg
- Vitamín A 7478.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Makrely očistíme, omyjeme, osušíme a vně i uvnitř osolíme, do každé ryby vložíme snítku rozmarýnu. Česnek rozdrtíme, citron rozkrájíme na měsíčky.
-
2
Na pánvi na oleji osmažíme dozlatova česnek, poté ho děrovanou naběračkou vyjmeme a odložíme. Do výpeku naskládáme ryby, opepříme je a na mírnějším plameni je smažíme z obou stran. Poté ryby zakapeme citronovou šťávou, podlijeme vodou, přiklopíme a asi 10 minut dusíme.
-
3
Makrely podáváme s dílky citronu.