Žampiony pečené s máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 21 g
- Sodík 256 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 3986.7 mg
- Vláknina 25196.1 mg
- Vitamín A 25196.1 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony očistíme a odkrojíme nožičky, které nakrájíme na silnější kolečka, pažitku jemně nasekáme.
-
2
Zapékací mísu vymažeme máslem (z odvážené dávky 80 g), narovnáme do ní hlavičky žampionů a mezery vyplníme pokrájenými nožičkami. Do každé hlavičky dáme 1 lístek másla, opepříme, osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. Podáváme posypané pažitkou.