Žampiony pečené s máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 20 ks Žampiony čerstvé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 256 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 3986.7 mg
  • Vláknina 25196.1 mg
  • Vitamín A 25196.1 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony očistíme a odkrojíme nožičky, které nakrájíme na silnější kolečka, pažitku jemně nasekáme.

  • 2

    Zapékací mísu vymažeme máslem (z odvážené dávky 80 g), narovnáme do ní hlavičky žampionů a mezery vyplníme pokrájenými nožičkami. Do každé hlavičky dáme 1 lístek másla, opepříme, osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. Podáváme posypané pažitkou.

Komentáře k receptu