Kuře v petrželce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Kuře
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 822 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 797 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 225 mg
  • Draslík 640.6 mg
  • Vláknina 1206.9 mg
  • Vitamín A 1206.9 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce našleháme olej s vinným octem, rozetřeným česnekem a oloupanou, nastrouhanou cibulí. Směs podle chuti osolíme a opepříme.

  • 2

    Připravenou marinádou potřeme omyté, osušené a rozčtvrcené kuře. Necháme do druhého dne v chladničce proležet.

  • 3

    Kuře vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vývaru a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

  • 4

    Před koncem pečení posypeme porce nasekanou petrželkou.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu