Vepřová krkovička s cuketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cuketa
  • 400 g Vepřová krkovička
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 201 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 207.6 mg
  • Vláknina 1739.5 mg
  • Vitamín A 1739.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou vepřovou krkovičku nakrájíme na kostky. Omytou, případně oloupanou cuketu nakrájíme na kostičky, osolíme a necháme chvíli odležet.

  • 2

    V kastrole na rozpáleném oleji opečeme maso. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a česnek, necháme zesklovatět, okořeníme paprikou, chilli a osolíme. Podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka.

  • 3

    Cuketu přidáme k masu a společně dusíme doměkka.

  • 4

    Šťávu dochutíme hořčicí a necháme jen přejít varem.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže.

Komentáře k receptu