Rolovaný vepřový bok
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1312 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 133 g
- Sodík 355 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 180 mg
- Draslík 486.1 mg
- Vláknina 237.5 mg
- Vitamín A 237.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný, omytý a vykostěný vepřový bok upravíme na plát.
-
2
V misce smícháme pivo, kremžskou hořčici, prolisovaný česnek, tymián a sůl. Vzniklou kašičkou potřeme plát masa, stočíme do rolády, ovážeme nití a necháme do druhého dne v chladu uležet.
-
3
Masovou roládu vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia dorůžova.
-
4
Bůček můžeme podávat teplý s bramborovými knedlíky a zelím, nebo studený s čerstvým chlebem.