Pohankové placky se semínky
Suroviny
- 20 g Sezam - semena
- 20 g Dýňová semínka
- 200 g Pohanka
- 20 g Semínka slunečnicová loupaná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 ks Celer řapíkatý
- 5 stroužek Česnek
- 2 dl Vývar zeleninový
- 0.28 dl Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 248 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 12 g
- Sodík 290 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0.6 mg
- Draslík 126.5 mg
- Vláknina 2400.2 mg
- Vitamín A 2400.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar vylitý v hrnci přivedeme k varu, vysypeme do něj pohanku a necháme 20 minut nabobtnat. Poté přidáme nakrájený česnek, nasekanou pažitku, jemně nastrouhaný celer, přidáme majoránku, dýňová, slunečnicová a sezamová semínka také přimícháme do pohanky, podle vlastní chutě přisypeme sůl, pepř a dobře promícháme. Ze vzniklého těsta tvarujeme silnější placky, které pečeme v pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách.
-
2
Upečené placky pokládáme teplé na mělké talíře.