Indická cizrna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 102 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 2 g
- Sodík 70 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 598.3 mg
- Vláknina 12353 mg
- Vitamín A 12353 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.7 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přes noc namočíme cizrnu, poté ji dáme do hrnce s vodou, aby ji zakryla, přidáme skořici, hřebíček, celý neloupaný česnek, který jsme rozmačkali, a uvedeme do varu. Poté necháme 50 minut vařit, dokud není cizrna měkká. Stáhneme pěnu, která se vytvořila.
-
2
Do woku dáme lžíci oleje, utřeme zbývající česnek, dáme do woku s olejem a nakrájenou cibulí, smažíme 5 minut.
-
3
Z cizrny vyndáme hřebíček, česnek, skořici a necháme okapat. Rozmixujeme v mixéru 0.5 hrnečku cizrny s cibulí, česnekem, lžící oleje a citronovou šťávou, dokud nebude směs hladká. Vmícháme do zbylé cizrny pyré.
-
4
Ve woku rozehřejeme zbývající olej, přidáme koriandrová semínka a minutu smažíme. Přidáme nakrájená rajčata a špenát. Pod pokličkou vaříme minutu, aby špenát zvadl. Vmícháme nasekaný koriandr a odstavíme.
-
5
Cizrnu přendáme do mísy, navrch dáme špenát a podáváme.