Pečené brambory s jarními cibulkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 17 g
- Sodík 296 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 699.2 mg
- Vláknina 9132.3 mg
- Vitamín A 9132.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na jemno i s natí, muškátový oříšek nastrouháme.
-
2
Velké syrové brambory omyjeme kartáčkem, neloupeme. Každou bramboru zabalíme do alobalu a pečeme zhruba 60 minut na roštu v troubě.
-
3
Upečené brambory vyjmeme z alobalu, necháme prochladnout, seřízneme oba vrcholy a brambory opatrně vydlabeme, abychom zachovali tvar brambory a aby měla vydlabaná brambora „dno“. Vydlabanou bramborovou hmotu rozmačkáme a smícháme s jarními cibulkami, solí, pepřem, muškátovým oříškem a strouhankou. Umícháme hladkou hmotu, kterou plníme brambory, postavíme je na plech vyložený pečícím papírem, přelijeme rozpuštěným máslem a v horké troubě zhruba 10 minut zapékáme.