Hovězí roštěnec na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 43 g
- Sodík 405 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 95 mg
- Draslík 568.2 mg
- Vláknina 619.2 mg
- Vitamín A 619.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso umyjeme, osolíme, opepříme, v pánvi rozpálíme olej a na něm ze všech stran maso zprudka opečeme. Z pánve ho přeložíme na pekáč, šťávou z pánve maso zalijeme, přilijeme víno, přidáme nakrájený česnek, worcester, nastrouhaný zázvor, pekáč vložíme do trouby, kde necháme péct 60 minut. Po dobu pečení podléváme vodou.
-
2
Upečené maso necháme chvilku odpočinout. Poté nakrájíme na tenké plátky, které pokládáme na talíře.