Hovězí roštěnec na víně

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 g Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • 1 kg Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 5 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 559 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 405 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 95 mg
  • Draslík 568.2 mg
  • Vláknina 619.2 mg
  • Vitamín A 619.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso umyjeme, osolíme, opepříme, v pánvi rozpálíme olej a na něm ze všech stran maso zprudka opečeme. Z pánve ho přeložíme na pekáč, šťávou z pánve maso zalijeme, přilijeme víno, přidáme nakrájený česnek, worcester, nastrouhaný zázvor, pekáč vložíme do trouby, kde necháme péct 60 minut. Po dobu pečení podléváme vodou.

  • 2

    Upečené maso necháme chvilku odpočinout. Poté nakrájíme na tenké plátky, které pokládáme na talíře.

Komentáře k receptu