Makovec s kandovaným ovocem
Suroviny
- 600 g Brambory vařené
- 80 g Kandované ovoce
- 30 g Tuk
- 120 g Mouka polohrubá
- 25 g Citronová kůra
- 15 g Skořice mletá
- 10 g Hřebíček
- 240 g Mák mletý
- 45 g Kypřicí prášek do pečiva
- 450 g Cukr moučkový
- 40 g Cukr práškový s vanilkovou příchutí
- 150 ml Mléko polotučné
- 3 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 507 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 16 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 78 mg
- Draslík 886.8 mg
- Vláknina 16149 mg
- Vitamín A 16149 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené a vychladlé brambory rozšťoucháme, přidáme žloutky, cukr, mléko, strouhanou citronovou kůru, pokrájené kandované ovoce, mouku, mletý mák, skořici, mletý hřebíček, promícháme a nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
-
2
Plech pomažeme tukem, rozprostřeme na něj těsto a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna asi 45 minut.
-
3
Plech vyjmeme z trouby, makovec necháme vychladnout, posypeme vanilkovým cukrem a naporcujeme.
-
4
Můžeme podávat.