Znojemský jehněčí guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 706 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 49 g
- Sodík 556 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 205.3 mg
- Draslík 395.2 mg
- Vláknina 5468.5 mg
- Vitamín A 5468.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1901.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté, očištěné maso nakrájíme na malé kostky. Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, vložíme maso a zprudka osmažíme. Zalijeme horkým vývarem a dusíme pod poklicí
-
2
do poloměkka.
-
3
Osolíme, vložíme pokrájené okurky a podusíme doměkka. Nakonec šťávu zaprášíme moukou a krátce povaříme.