Znojemský jehněčí guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 800 g Jehněčí maso
  • 250 g Okurky
  • 5 g Sůl
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 500 ml Vývar jehněčí
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 706 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 556 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 205.3 mg
  • Draslík 395.2 mg
  • Vláknina 5468.5 mg
  • Vitamín A 5468.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1901.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté, očištěné maso nakrájíme na malé kostky. Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, vložíme maso a zprudka osmažíme. Zalijeme horkým vývarem a dusíme pod poklicí

  • 2

    do poloměkka.

  • 3

    Osolíme, vložíme pokrájené okurky a podusíme doměkka. Nakonec šťávu zaprášíme moukou a krátce povaříme.

Komentáře k receptu