Masová směs s rýží
Suroviny
- 250 g Klobása Dunajská
- 40 g Máslo čerstvé
- 300 g Rýže loupaná
- 600 g Vepřová kýta
- 250 g Vepřová uzená plec
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 600 ml Voda pitná
- 50 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Tabasco
- 2 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Bujón slepičí
- 3 stroužek Česnek
- 1.5 kg Kuře
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1378 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 90 g
- Sodík 737 mg
- Bílkoviny 86 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 287.5 mg
- Draslík 936.9 mg
- Vláknina 4717.7 mg
- Vitamín A 4717.7 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Syrové kuře zbavíme kůže, naporcujeme na 10 porcí a obalíme v mouce, uzené maso a vepřovou kýtu nakrájíme na kostky, klobásu nakrájíme na kolečka. Cibuli drobně nakrájíme, česnek rozdrtíme a překrájíme, petrželovou nať jemně nasekáme, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Ve vodě 10 minut na mírném plameni vaříme slepičí bujón.
-
2
V silnostěnném hrnci na rozpáleném oleji s máslem ze všech stran osmažíme porce kuřete, poté je přeložíme na mísu. Do výpeku vmícháme cibuli, česnek, papriku a petrželovou nať a 2 minuty restujeme. Promícháme a přidáme uzené maso, kýtu a klobásu. Směs osolíme, opepříme, vlijeme tabasco, přidáme bobkové listy a 3 minuty smažíme. Poté přidáme osmažené porce kuřete, rýži a slepičí vývar. Vše promícháme a rychle přivedeme do varu. Plamen zmírníme a pod poklicí směs za občasného míchání dusíme. Po 20 minutách odklopíme a na silnějším plameni dusíme ještě asi 10 minut. Rýže musí být dobře udušená.
-
3
Směs servírujeme v nádobě, v níž se připravovala.