Masová směs s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Klobása Dunajská
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rýže loupaná
  • 600 g Vepřová kýta
  • 250 g Vepřová uzená plec
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 600 ml Voda pitná
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Tabasco
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Bujón slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Kuře
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1378 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 90 g
  • Sodík 737 mg
  • Bílkoviny 86 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 287.5 mg
  • Draslík 936.9 mg
  • Vláknina 4717.7 mg
  • Vitamín A 4717.7 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové kuře zbavíme kůže, naporcujeme na 10 porcí a obalíme v mouce, uzené maso a vepřovou kýtu nakrájíme na kostky, klobásu nakrájíme na kolečka. Cibuli drobně nakrájíme, česnek rozdrtíme a překrájíme, petrželovou nať jemně nasekáme, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Ve vodě 10 minut na mírném plameni vaříme slepičí bujón.

  • 2

    V silnostěnném hrnci na rozpáleném oleji s máslem ze všech stran osmažíme porce kuřete, poté je přeložíme na mísu. Do výpeku vmícháme cibuli, česnek, papriku a petrželovou nať a 2 minuty restujeme. Promícháme a přidáme uzené maso, kýtu a klobásu. Směs osolíme, opepříme, vlijeme tabasco, přidáme bobkové listy a 3 minuty smažíme. Poté přidáme osmažené porce kuřete, rýži a slepičí vývar. Vše promícháme a rychle přivedeme do varu. Plamen zmírníme a pod poklicí směs za občasného míchání dusíme. Po 20 minutách odklopíme a na silnějším plameni dusíme ještě asi 10 minut. Rýže musí být dobře udušená.

  • 3

    Směs servírujeme v nádobě, v níž se připravovala.

Komentáře k receptu