Jehněčí hřbet podle Evy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Mrkev kořen
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Majoránka
  • 800 g Jehněčí hřbet
  • 3 g Paprika mletá sladká
  • 150 g Cibulka jarní
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 200 ml Voda pitná
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Brambory
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 777 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 638 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 144 mg
  • Draslík 1656.8 mg
  • Vláknina 18729.5 mg
  • Vitamín A 18729.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso prudce osmažíme na 3 lžících oleje (přibližně 2 minuty). Posypeme tymiánem, plátky česneku a necháme odstát.

  • 2

    Do pekáčku vložíme plátky omytých, neloupaných malých brambor, osolíme, opepříme, podlijeme vodou, ve vyhřáté troubě pečeme 10 minut. Přidáme maso a mrkev, mladou cibuli i s natí - vše nakrájené na proužky, posypeme paprikou, majoránkou, pokapeme olejem, mírně podlijeme vodou a pečeme při 200° C asi 1 /2 - 3/4 hodiny.

Komentáře k receptu